x
Bus och godis med indierockarna 

The Vaccines, Nalen, Stockholm

Bus och godis med indierockarna 

Recenserad av Janne Hallman | GAFFA

Det är alltid kul när band avviker från det normala, och gör nåt extra. Det kan vara val av lokal, låtlista eller som i London-gruppens fall: scenkläder. Eftersom det är Halloween-tider har bandet tillfälligt bytt namn till Dinosaurs Of Rock, och klätt sig därefter. På scenen står därför hyfsade kopior av bland annat Jack White, Kurt Cobain och John Lennon.  

Det kan låta som en töntig gimmick, men det får ändå alla att le stort, just för att det är så fånigt. Och när bandet dessutom kliver in på scenen till tonerna av ABBA:s Dancing Queen, medan discokulan i taket glittrar värre än solen så blir stämningen omedelbart på topp. 

Bandet sparkar så igång med Nightclub från senaste, mycket lyckade plattan Combat Sports, och de flesta samlade på det utsålda Nalen sätter igång att hoppa och vråla. Därpå följer 90 sekunder långa debutsingeln Wrecking’ Bar som formligen får golvet att explodera, och då förstår man att detta kommer bli en riktigt rolig kväll.  

Och med en förnämlig låtlista utan några direkta dalar (även om jag har lite svårt att jubla till den starkt Arctic Monkeys-influerade Dream Lover) och en sådan uppenbar spelglädje så blir det också en strålande uppvisning av ett band som för bara ett par år sedan verkade ha gjort sitt. 

Indierockarna är verkligen tillbaka efter svackan efter förra plattan English Graffiti, vilket inte minst de två nya låtarna All My Friends Are Falling In Love och Ramones-ösiga Let’s Jump Of The Top visar. Kvintetten kanske inte är i samma slag som i början av karriären, men Nalen-spelningen ger starka löften om en strålande framtid. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA