x
Parcels: Parcels

Parcels
Parcels

Oförskämt charmig funkpop

GAFFA

Album / Kitsuné
Utgivning D. 2018.10.12
Recenserad av
Daniel Horn

Låt dina förutfattade tankar vandra fritt och du ser fem undersköna australiensare som har klätt ner sig för att smälta in i Berlins hippaste kvarter. Du ser ser fem snubbar som har fått till sig allt lite för lätt, för alla älskar ju detta. Och med alla menar jag Daft Punk, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Pharrell, The Weeknd, Milla Jovovich och typ en överraskande enorm indieklick av åskådare som vill leka funk och som fortfarande är farligt fast i yacht-rocken.

Men är det så konstigt då? Nope, för jag likt så många andra faller pladask för den supermjuka funkrocken den här gruppen så smärtfritt gungar ur sig. Det är så soft att Dan Backman hade kunnat ägna ett helt Keep It Smooth-avsnitt åt dessa ynglingar.

Och vad är det då som får den här till ytan så harmlösa funkpoppen att fastna, för om du nu vill sysselsätta dig med just “harmlös funkpop” så börjar du per automatik i en uppförsbacke. I det här fallet går allt som på räls just på grund av det gedigna hantverket. Dessa fem boys är redan mästare på att hantera sina instrument. Förmodligen filar de in i absurdum på detaljer och låter ingenting lämnas åt slumpen. Kort och gott: ska det vara lent så ska det vara himmelskt lent.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA