x
Molly Nilsson: Twenty Twenty

Molly Nilsson
Twenty Twenty

Luftig 80-talsinfuserad sakralpop

GAFFA

Album / Dark Skies Association
Utgivning D. 2018.11.02
Recenserad av
Jonathan Eklund

Det går att väga in många olika aspekter i begreppet mainstream, Molly Nilsson passar nog oavsett inte in på något vis. Ett av de mest tydliga exemplen är att av den Berlin-baserade svenskans åtta tidigare album finns bara ett – den svåröverträffade debuten These Things Take Time från 2008 – på Spotify.

Sånt gör att man som artist blir aningen mer svåråtkomlig, även om musiken i sig inte behöver vara så långt ifrån mittfåran. Och i ärlighetens namn har Molly Nilssons pop närmat sig den mer och mer genom åren. Det som började som något väldigt kargt och svårdefinierat är idag, på Twenty Twenty, luftig, 80-talsinfuserad sakralpop.

Kvar finns den något säregna stämman och sättet att skriva sångmelodier som nästan motarbetar resten av musiken. Det är tur, för det är vad som får Twenty Twenty att ändå sticka ut litegrann. För rent musikaliskt har nästan allt blivit lite för drömpopfluffigt för att riktigt nå hela vägen igenom. Det blir nästan mainstream, nästan bakgrund och bara nästan riktigt bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA