x
Oscar Zia: Din

Oscar Zia
Din

Träffar mitt i prick med emotionella erfarenheter

GAFFA

EP /
Utgivning D. 2018.11.02
Recenserad av
Veronica Larsen

Din är Oscars debut-EP på svenska full av känslomässig nerv. I texterna en ängslighet, osäkerhet, snudd på desperation. Att vara den som vill mest i en relation. I låten Din hör vi Oscar göra en sexig poplåts-utandning, ett slags ”huh” efter refrängen. Konstigt nog låter ”huh” som att han sjunger ”hund”, men inte vill avsluta ordet riktigt: ”känslan av att jag är din … hund”. Kanske spelar vår hjärna oss ett spratt, men det kan ju kännas som att vara någons hund, när man i en relation är den som apporterar, följer efter.

Betong på EP:n kan vara årets bästa svenska popsnöre, men tätt efter följer de andra låtarna i söt jordgubbe, len kola, kryddig lakrits, tills påsen är full. Det är produktionsmässigt mycket välbalanserat, vilket popmusik idag inte alltid är. Oscar har haft god hjälp av fantastiskt talangfulla låtskrivare och producenter.

Det är en EP om kärlekens största utmaning: att inte förlora sig själv i bekräftelsen från någon annan. Oscar förmedlar det med närvaro, blödandes i varje ton.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA