x
Casey Lowry: Beach Blue

Casey Lowry
Beach Blue

Fantastisk tropical pop

GAFFA

Album / Access RECORDS
Utgivning D. 2018.11.02
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Du behöver vara redo för två saker pronto: att fyllas av ren glädje och att transporteras bort till en sandstrand i ett tropiskt land. Här får du nämligen 17 minuter som kommer stjäla ditt hjärta och placera en Bellini i dina händer.

Casey Lowry har knappt hunnit lämna tonåren bakom sig när han nu släpper sin debut-EP med det passande namnet Beach Blue. Som många andra britter så startade han sin musikbana hemma i Chesterfield med att spela covers på The Killers och Oasis. En dag fick han infallet att skriva något åt sig själv. Resultatet blev trop pop-hitten Trampoline som släpptes förra sommaren och nådde över en halv miljon streams.

Äntligen debuterar han nu på riktigt efter ha rest på världsturné som förakt till LANY. Singeln Blank Face är det härligaste jag hört i år. Som resten av låtarna är den fylld av tonårsdrömmar och tonårskärlek, på det där naiva och gladlynt harmlösa sättet som träffar en vare sig man har fjun eller grått hår på kroppen. So Long är så tropical-poppig att det är svårt att inte känna vågsvall mot benen.

Soldränkta melodier och katschiga refränger till trots så lider Beach Blue av en rejäl brist – alldeles för få låtar. Det är en appetizer inför huvudrätten. Men vilken smakbit!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA