x
Nord & Syd: 80%

Nord & Syd
80%

Indiefulness i dess renaste form

GAFFA

Album / Birds
Utgivning D. 2018.12.07
Recenserad av
Daniel Horn

Mindfulness filtrerad genom ett par stuprörsjeans. Indiefulness? Nord & Syd följer upp den med all rätt superhyllade debuten Som En Människa med ett album som enligt egen utsago har fått vara mer live och uppstyrd från början. Mindre pill i efterhand. Och det är förmodligen så den här musiken ska spelas in för att nå sitt rätta jag.

Orden och berättelserna är raka och tydliga. När den kreddigaste indien gärna slår knut på sig själv i form av brusig produktion och svåråtkomlighet vågar dessa veteraner göra precis tvärtom.

80% handlar om att släppa taget, att sänka sina förväntningar och gilla läget. Inte det sexigaste av teman men istället ack så mänskligt. När det sedan framförs så här rakt och ärligt och utan krusiduller tar man till sig det och lyssnar. Och när du är fast så är du fast.

Här når man inte riktigt upp i Som En Människas musikaliska höjder, jag kan sakna Julias tidigare sätt att dra ut på tonerna så där kyrkligt Hidden Cameras-aktigt. Men 80% har något annat vackert i sig. En idé om att popmusik inte behöver vara over the top för att nå toppen. Och det är indiefulness i dess renaste form.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA