x
Memphis May Fire: Broken

Memphis May Fire
Broken

Ångestfyllt och upplyftande

GAFFA

Album / Rise
Utgivning D. 2018.11.16
Recenserad av
Sara Karlsson

"Vad som känns som ett krig mellan gott och ont“, har frontmannen Matty Mullins sagt om albumets första och starka låt, singeln, The Old Me, som med både text och musik beskriver hans kamp mot ångest och depression. Hur han hoppas kunna bli den person han var innan symtomen – “the old me”.

Trots att han nästan alltid har ett leende på läpparna och varit lyckligt gift sen tolv år handlar albumet alltså (som vanligt) om ångest, orättvisa, hjärtesorg och ilska. Broken är gruppens femte skiva och det är mer av ett traditionellt rockalbum än föregångarna. Dallasborna är väl inte kända för att experimentera speciellt mycket och senare material har ibland känts som sämre kopior av genombrottet Hollow. Jag vet inte om det bara är jag som blivit äldre men numera känns texterna klichéartade och ibland lite väl amerikanska – “we were born to be great, don’t just throw it away, live another day". Låten som sticker ut mest är Heavy Is The Weight, där det faktiskt rappas. 

Matty Mullins fortsätter att imponera som sångare, men med mer skönsång än intensitet på den här plattan, som ofta drivs av trummor och gitarrer – mest framgångsrikt i Who I Am. Kanske hade man väntat sig lite mer än standardrim och ”catchy” refränger av albumet som fått dem att ta en paus i turnerandet. De tio låtarna är lätta att ta till sig men har svårt att balansera mellan ångestfyllt och upplyftande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA