x
You Me at Six : VI

You Me at Six
VI

Som en destruktiv fylla

GAFFA

Album / Awal/Underdog
Utgivning D. 2018.10.05
Recenserad av
Sara Karlsson

“Just caught the mirror on the way out, don't recognize myself anymore now” – ja, man undrar faktiskt om det verkligen är You Me At Six man lyssnar på när man hör nya albumet VI från det brittiska rockbandet. Det är bara Josh Franceschis unika röst som inte går att ta fel på.

Det är alltså inte den vanliga hjärtekrossade kvintetten man hör utan en betydligt mer festsugen skara. Det märks att bandet ansträngt sig för att förnya sig, vilket kanske är förståeligt efter 14 år och nu sex album tillsammans. Men det känns inte riktigt som de bestämt sig för på vilket sätt, plattan är lite "all over the place".

Tydligen var de inte helt nöjda med senaste släppet Night People, som dock fick ett fint mottagande av både fansen och undertecknad. Där har de själva uttryckt att det kändes som om de “förlorat sig själva”. Nya VI är betydligt mer poppig och radiovänlig. Istället för “teen angst rock” är det nu självsäkert och up-beat – inte utan viss självironi, men mindre känslosamt och intimt än tidigare. R&B-basgångar, som i I O U och syntpop som i Back Again tycks ha ersatt vemodiga melodier och finurliga texter.

För mig känns hela plattan som en destruktiv fylla för en som nyss blivit singel. Titeln på sista spåret, Losing You, lär förstås inte besannas varken vad det gäller mig eller resten av bandets fans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA