x
Anton Kristiansson & Juvel Christensen: Varje Vaken Minut

Anton Kristiansson & Juvel Christensen
Varje Vaken Minut

I gränslandet mellan rap och poesi

GAFFA

Album / Egenutgiven
Utgivning D. 2018.10.16
Recenserad av
Jonatan Södergren

Det är fredagskväll och jag har precis öppnat den första flaskan sauvignon blanc under en förfest när det plingar till i inkorgen: Anton Kristiansson har skickat över en Soundcloud-länk till ett nytt album bestående av 13 obetitlade spår och berättar enigmatiskt att han “typ inte kommer göra någon PR för det.” Givetvis fångar det mitt intresse …

… och resultatet när han och Göteborgsrapparen Juvel Christensen gör gemensam sak är förvånansvärt väl sammanhållet. Lite som ett kollaborativt Google-dokument och det svårmodiga narrativet som växer fram över de 13 spåren känns både autentiskt och personligt – i gränslandet mellan rap och poesi; en känsla som inte minst Tone Schunnessons tripprapport redan i öppningsspåret späder på.

Det är bitvis svårt att föreställa sig att det här är samma sangviniker som för några år sedan släppte förvisso relativt briljanta låtar som Girl$ och Ravetjej, eller dessförinnan flörtade med Broder Daniel på Du Är Knark och Lilla London, men med sin dramaturgiska berättarröst känns Varje Vaken Minut i sina bästa stunder som en sad boys självbiografiska referensbibliotek. Dock kanske inte den bästa förfestmusiken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA