x
Vince Staples: FM!

Vince Staples
FM!

Serverar godis strategiskt

GAFFA

Album / Def Jam
Utgivning D. 2018.11.02
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Vince Staples – 25-åringen från Long Beach, Kalifornien – är en av de mest cerebrala rap-artisterna vi har idag. Det är lätt att missa om man lyssnar på hans senaste album. En godispåse på väldigt få hekto som, påskäggen New Earlsweatshirt och andra överraskningar inräknat, fyller kistan efter 22 minuter.
 
Konsistensen är hård och bekant, med Kenny Beats handledning går Vinny tillbaka till ljudet som var hans innan förra årets polariserande EDM-flörtande Big Fish Theory. De nya klappvänliga 808-basgångar bådar gott för svettiga live-framträdanden. Låt inte detta sockerrus lura dig dock; bakom rytmerna, mellan raderna finns en verklig skildring av livet i Long Beach.
 
Rapparen förblir tänkande och introvert. Det hör man när han pratar om musikindustrin i intervjuer, när han bryter ner Soundcloud-rapparnas privatekonomi och när han försvarar sin ståndpunkt om varför man inte behöver vara musikhistoriker för att vara en bra musiker. Han är framför allt annat en strateg. FM! är en liten bit i ett större pussel.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA