x
Knivderby: Den Första Skörden

Knivderby
Den Första Skörden

Ett värdigt avslut på en lysande karriär

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2019.01.18
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Den Första Skörden är Knivderbys sista platta. Efter elva år och nio skivor så kommer ett av Sveriges bästa, viktigaste och mest intressanta band rida bort i solnedgången.

Knivderby har genom alla år hållit en omöjligt hög nivå och alltid strävat efter en konstant rörelse framåt. Den Första Skörden, som också är den sista delen i trilogin som påbörjades med Olösta Gåtor Ur Mänslighetens Historia (2013) och fortsatte med Helvetesön (2015), är inget undantag. Det är intensiv svensk postpunk med som vanligt lysande texter och härliga Television-gitarrer.

Skivan öppnar i full fart med den punkigt frenetiska Solblind där framför allt trummorna dundrar på medan gitarrerna attackerar med allt vad de har. Den Första Skörden låter musiken andas och är definitivt en av skivans höjdpunkter, men min absoluta favorit är den stenhårda Gravstenar Ingen Längre Bryr Sig Om 2.

Knivderby avslutar sin karriär på samma sätt de startade den med en skiva med känslorna och nerverna på utsidan och som är fylld med intensiv och ärlig rock av allra bästa sort. Det är bara att buga och tacka för denna tid, Knivderby kommer att lämna ett stort hål efter sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA