x
Smashing Pumpkins: Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.

Smashing Pumpkins
Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.

Det känns både suggestivt och nostalgiskt

GAFFA

Album / Napalm Records
Utgivning D. 2018.11.16
Recenserad av
Andreas Trella

Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun är intressant då det är någon typ av comeback, trots att senaste Smashing Pumpkins-plattan faktiskt bara släpptes för fyra år sedan. Det ska dock tilläggas att alla originalmedlemmar faktiskt inte medverkar på denna något forcerade återuppståndelse. Men trots det känns det verkligen som att bandet har återupplivats och Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 låter verkligen som Smashing Pumpkins igen.

Det finns en glödande passion bakom denna skapelse som från och till sannerligen berör och trycker ner själen under en bekant vattenyta av melankoli, aggression och förtröstan. Dock känns det från och till som att Corgan och company inte tagit ut svängarna fullt ut, utan istället valt att safe:a en del.

Exempelvis skulle spår som Knights Of Malta eller Travels kunnat matas med mer experimentellt svällande epik och att inte Corgan utbrister ett av sina klassiska gutturala skrik på Marchin’ On är verkligen ett antiklimax som får det att klia i kroppen. Men allt som allt lyckas Smashing Pumpkins verkligen skapa ett efterlängtat djup som både känns suggestivt och nostalgiskt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA