x
Mirny Mine: The Other Part

Mirny Mine
The Other Part

Perfekt höstmusik för den melankoliskt lagda

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2018.11.16
Recenserad av
Simon Lundberg

Det börjar redan på en gång. Med en smäll på pukan bildas den musikaliska resan som bjuder på en noir-filmisk ljudbild dräpt i shoegaze och drömsk pop. Mirny Mine, som för övrigt delar namn med en diamantgruva i Sibirien, kan det där med att skapa en kall verklighet som mitt i de monotona tonerna skapar en varm omfamning. Stundtals är det skrämmande, andra gånger kittlande.

Anna Sundström som står bakom projektet har vävt in nordiska folktoner – som särskilt framkommer i lockande och obehagliga Wolf. I andra stunder doftar det mer Anna von Hausswolff och möjligen Nicole Sabouné i långsamt släpande We Raise Hell. Ett epos som blandar en berättarröst med plågade körer som bjuder på det vackraste av eterisk pop.

Men visst är det som vackrast när känslan bara infinner sig? Det lockar och injagar fruktan. Av att lockande kolla ut mot verkligheten. Den kalla vinden. De kala träden. Och när Heavy eller Bad från det här magiskt lockande debutalbumet spelar. Det är inte alla artister i samma genre som lyckas behålla spänningen genom hela albumet och samtidigt bjuda på överraskningar. Det lyckas däremot detta karga debutalbum göra. 

Slå på en David Lynch-rulle och avsluta med The Other Part. En perfekt höstkväll för den melankoliskt lagda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA