x
The Embassy: White Lake

The Embassy
White Lake

Smart pop av högsta klass

GAFFA

Album / International
Utgivning D. 2018.11.21
Recenserad av
Daniel Andersson

Göteborgsbaserade The Embassy – bestående av Fredrik Lindson och Torbjörn Håkansson – är en duo som blivit legendariska genom att hålla stenhårt på sin integritet. En bristvara i dessa kommersiella och Red Bull-sponsrade tider. Ända sedan 2002 års albumdebut Futile Crimes har Lindson och Håkansson skapat smart pop, alltid medryckande, men sällan publikfriande. Vid starten stod New Order-pop på agendan, men sedan de första skivorna har musiken blivit allt klubbigare. 

På fjärde fullängdsalbumet White Lake ryms funkiga indiegitarrer, acid house-pianon och de karakteristiska samplingarna. Musiken är starkt beroendeframkallande och i likhet med Taana Gardner-klassikern Heartbeat från 1981 – ett spår som sätter färg på öppningsspåret Sometimes – har duon valt att dra ner på tempot. Ljudbilden präglas av en smygande karaktär.  

I det stora hela är denna skiva mindre dansant än föregångaren Sweet Sensation och majoriteten av låtarna är skönt nedtonade. White Lake bryter inte ny mark, men hantverket håller högsta klass. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA