x
Tilde Hjelm: You Are A Star

Tilde Hjelm
You Are A Star

Rasslande ökenrock och melankoliska texter

GAFFA

Album / Tilde Hjelm
Utgivning D. 2018.11.08
Recenserad av
Daniel Andersson

Tilde Hjelm är en mångsysslare som sätter färg på Göteborg och dess kulturliv. På CV:et trängs fotograf, projektledare och bokare. Musiken har funnits med sedan länge, men det är först nu som Tilde EP-debuterar i eget namn och det sker med en skiva som präglas av rasslande ökenrock, panorama-liknande ljudkulisser och melankoliska texter. Grundtonen andas 60-tal, men det blir aldrig retro på ett negativt sätt. 

Titelspårets outro ger mig psykedeliska The Byrds-vibbar och själv nämner Tilde den obskyra folksångerskan Karen Dalton - en personlig favorit som gärna hade fått ta mer plats. Skivans framtoning kan nämligen bli aningen strömlinjeformad. 

Tidigare i år släpptes singeln Along The Way, vars sköna driv och avslappnade attityd fångade lyssnaren utan någon form av motprestation, och denna EP hade mått bra av en låt i samma anda. Nu krävs full koncentration och även om Tilde har förmågan att beröra med små medel, vore det kul med större bredd. Förhoppningsvis kommer framtida releaser – gärna ett album – att knyta ihop säcken. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA