x
Jättedam: Eftersom Ingen Frågade

Jättedam
Eftersom Ingen Frågade

Leder oss tryggt igenom en otrygg värld

GAFFA

Album / Egenutgiven
Utgivning D. 2018.11.29
Recenserad av
Daniel Horn

Den sorgligt förbisedda debuten med den passande titeln Om Någon Frågar Så Har Vi Aldrig Existerat (2016) bär på allt man kan begära av ett piggt psykrock-band. En fläskig inledning som direkt presenterar vad gruppen är kapabel till och sedan vidare in i ett rusigt land, där kontemplation gärna får stå vid sidan av det vansinniga.

Om debuten är en typisk debut så är uppföljaren Eftersom Ingen Frågade en typisk uppföljare. Bandet leker ännu mer med dynamiken. Man tillåter sig att inleda med den episka Farlig Uppe På Scenen och sedan får varje spår ta sin tid. Soundet är ännu mer inrökt 70-tal. Allt är lite flummigare, lite bättre. Lite mer osäkert, dimmigt och otryggt. Och – kanske viktigast av allt – de rena melodierna delar scen med långa instrumentala passager bara för att skapa den där innerliga och enhetliga albumkänslan.

Kort och gott: det här är den mest intressanta svenska psykedeliska rocken just nu. För mitt i den otrygga och föränderliga ljudbilden hör vi en grupp som tryggt hittar fram till sitt sound.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA