x
Panda Bear: Buoys

Panda Bear
Buoys

Ett underbarn har gjort sitt mästerverk

GAFFA

Album / Domino Records
Utgivning D. 2019.02.08
Recenserad av
Andreas Trella

Vatten, kärlek och förening alltså. Panda Bear firar 21 år på denna roterande stenplanet med lika glädjeskapande som suggererande verk.

I jämförelse med Noah Lennox tidigare solosläpp Panda Bear Meets The Grim Reaper är aktuella Buoys mycket mer jordnära och gestaltar ett tämligen naket musikaliskt uttryck. Visst finns de många elektroniska elementen kvar som fortfarande marinerar de mer traditionella musikaliska utloppen. Men inte alls på samma nivå som tidigare, då vissa spår totalt kunde dränkas av elektronikens aggressivt framträdande estetik. Numera känns dock dessa mer oförklarliga element nästan ännu mer dynamiskt insydda i verken och märks knappt av längre. De har mer än någonsin tidigare smällt samman med helheten på ett otroligt kontemplativt och rogivande vis.

Panda Bear kan med sitt Buoys absolut räknas in som en av dagens mest underskattade artister, som allt för få människor ännu bekantat sig med. Lennox är inget annat än ett underbarn och en av dagens bästa musiker som har en sådan otrolig fingertoppskänsla för hur man skapar musik att man blir helt perplex.

Som en alkemist har han funnit formeln till hur man kombinerar gammalt traditionellt med nytt experimentellt och hur detta tillsammans blir till renaste guld.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA