x
Soilwork: Verkligheten

Soilwork
Verkligheten

Det lyfter – men sveder inte vingarna

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2019.01.11
Recenserad av
Amelie Schenström

Finns det något band mer troget klassisk melodisk death metal än Soilwork? Med skiva efter skiva av bra musik, mycket melodi och – ja, här måste vi stanna upp och prata om melodierna. Soilwork är ena jäklar på att skriva låtar. En vill åter och åter fyllas av melodierna och nynna med i de svängiga refrängerna.

I mittpartiet hittas skivans starkast glänsande stycken och det är inte enbart en Stålfågel som får plattan att lyfta. Även Full Moon Shoals, The Nurturing Glance och When The Universe Spoke är fantastiska melodiska pärlor. Också om vissa spår är något svagare finns egentligen ingen låt som inte fyller sin plats på albumet. En harmonisk platta som säkert kommer lyssnas mycket på, hos mig som hos många andra.

Vad mer kan en önska sig? De mindre harmoniska delarna av mitt inre ville haft lite mer att bita i. Något lite avvikande, skevt i musik och melodi. Något som överraskar och skär sig. Trots allt är detta aningen för välpolerat för att det ska bli riktigt stort. Musiken vågar för lite, flyger inte högt nog för att riskerar att sveda sina vingar. Önskas: lite mer disharmoni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA