x
Chap Matsakow: The Mystification Of

Chap Matsakow
The Mystification Of

Svensk psykedelisk sektrock

GAFFA

Album / Egenutgiven
Utgivning D. 2019.01.04
Recenserad av
Daniel Horn

Om du har sett den fyra avsnitt långa och utmärkta dokumentären Jonestown: Självmordssekten har du även fått ta del av Jim Jones helt galna karisma. En stolle som gick runt med solbrillor både inne och utomhus för att förhindra folk att se hans tjackade ögon. En man som fick närmare 1 000 personer att begå kollektivt självmord.

Tar du bort all ondska, Jones sjuka narcissism, adderar tidig 70-talsrock och bara låter hängivenheten vara kvar så börjar du närma dig bandet Chap Matsakow. Ett gäng “från Flens mörkaste vrår” som sysslar med psykedelisk sektrock. En av bandets medlemmar, Jonathan Källstedt, hittar du för övrigt i den fullkomligt lysande gruppen Jättedam. Men när nyss nämnda band gärna drar ut på låtarna är Chap Matsakow mer direkt på sak. Pang på rakt in i ett psykedeliskt virrvarr.

Resultatet av den här plattan som tog hela sju år att hamna på skiva borde glädja alla som inte får nog av Ty Segall och liknande neopsych. Ge mig en utopi och ett mål och jag går med i er sekt utan minsta betänketid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA