x
Nightrage: Wolf To Man

Nightrage
Wolf To Man

Om In Flames haft piggare gitarrister på 2000-talet

GAFFA

Album / Despotz Records
Utgivning D. 2019.03.29
Recenserad av
Cecilia Wemgård

Det är nästan lite ironiskt. Samtidigt som In Flames strålande stjärna tappade kraft i maskineriet under det tidiga 2000-talet bildades Nightrage. Ungefär två decennier senare är det den sistnämnda kvintetten som håller den melodiska dödsmetalen vid liv. Med fanan i topp är det en allsköns blandning av klassiska dödsmetalinslag kombinerat med ett farligt groove och träffsäkra krokar.

Stundom har musiken drag av At The Gates anno 1995, det vill säga tiden kring skivan Slaughter of The Soul. I övrigt är det grabbarnas egen patenterade mix som står för kalaset. En mix som är intressant och som bjuder på några riktigt mysiga gitarrsolon utan att för den del skull tumma på känslan av att vilja skalla en betongsugga.

Musiken är inte särskilt nydanande men mycket kompetent och det kommer man en bra bit på. Speciellt med den aggressivitet som pyser genom sömmarna likt kokhet ånga. Wolf To Man är helt enkelt det perfekta läromedelsmaterialet för att utbilda dagens unga om 90-talets melodiska dödsmetal.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA