x
Highasakite: Uranium Heart

Highasakite
Uranium Heart

Ödesmättad scandipop

GAFFA

Album / Propeller
Utgivning D. 2019.02.01
Recenserad av
Daniel Horn

Nej, musik är verkligen ingen beställningsvara som Helene Håvik i Highasakite poängterar i ett pressmeddelande. Men musiken den här norska duon skickar ur sig är som beställd av P3.

Det är ödesmättad pop som pulserar längs med den här jordens breddgrader. Som ett stort snötäckt och orört landskap i ljudform. Skitsnyggt, fläckfritt, krispigt och lagom alternativt för att locka både den stressade halvintresserade radiolyssnaren som den som vill hänga med.

Det är också – om man ska tala i klarspråk – ganska tråkigt. Vardagsbetraktelser som inte fångar upp. Ett sound som gifter sig gott med det som har kommit att kallas scandipop. Och egentligen går det inte att klaga på något vilket gör det hela än mer tråkigt.

Jag kanske är ute och cyklar här men något säger mig att Highasakites musik hade mått bättre om det framförts på norska för att ge det hela en mer personligare touch. En edge.

Men så är ju musik inte heller någon beställningsvara, den är vad den är och i det här fallet är det ett vänligt men bestämt "helt okej, men nej tack".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA