x
Light Vibes: Past/Present

Light Vibes
Past/Present

När bra musik saknar känsla och personlighet

GAFFA

Album / Fading Trails
Utgivning D. 2019.01.25
Recenserad av
Jonathan Eklund

Ur indieakten Simian Ghost har duon Light Vibes växt fram – bestående av Erik Klinga och Mathias Zachrisson. För den med förkärlek till det förstnämnda bandet kommer det nya kännas igen. Det är luftig pop, här kanske något mer elektroniskt än tidigare. Men det är fortfarande Indie, fortfarande Pop. Det är fluffiga alster där sången svävar lätt ovanpå allting. Ni förstår nog.

Det är snyggt, såväl produktionen som melodierna. Det är väl utfört, ett gott hantverk – och alla andra liknande fina beskrivningar som skrivs om musik gjord efter standardformulär 1A. Den är således såklart bra men den lyckas inte ta sig vidare utan saknar istället helt karaktär, djup och känsla.

Ligt Vibes är totalt opersonligt och riktigt tråkigt. Ingenting sticker ut, ingenting går att komma ihåg. Det är bakgrundsskval, musik som inte stör, inte irriterar – så länge man inte lyssnar på den aktivt. Då stör man sig på hur lite den berör, hur tomt allting känns och hur man kunde lagt tiden på att lyssna på något vettigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA