x
Angelic Milk: Divine Biker Love

Angelic Milk
Divine Biker Love

Ryssen kommer med bräcklig lo-fi och garageattityd

GAFFA

Album / PNKSLM
Utgivning D. 2019.01.11
Recenserad av
Jonathan Eklund

Räknar man bort Tatu, några märkliga Eurovision-bidrag och ett par härliga syntdängor från 80-talet är min insikt i rysk populärmusik tämligen begränsad.

När Angelic Milk, från Saint Petersburg, dök upp 2015 som en frisk fläkt – med riktigt starka debutsingeln IDK How – var det såklart lite extra roligt. Sedan dess har väntan på debutalbumet varit lång. Först nu är det här och det lever rätt bra upp till förväntningarna, även om plattan börjar svajigt.

För vad är det egentligen som händer i de inledande spåren? Både Helluva Dr. och Ball Gag Kiss är överfyllda med rockriff som osar gubbkille med komplex. Som tur är fasas klichéerna ut allt mer, i singelhitten Acid & Coca-cola blandas de fint upp med en mer intressant produktion och i When The Limousines Pass By tillåts mycket mer känslor. Fortsättningsvis ligger fokus tydligare på det som är intressant: Angelics mix av bräcklig lo-fi-pop och rak garageattityd.

Divine Biker Love är inte rakt igenom fantastisk, men den tar sig – och framtiden får utvisa var Angelic Milk ska ta vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA