x
Jinjer: Micro

Jinjer
Micro

Helt igenom obekväm och gripande upplevelse

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2019.01.11
Recenserad av
Andreas Trella

Den ukrainska metalakten Jinjer fortsätter att skälva metalscenen med en extraordinär EP. Genom en kombination av passionerat raseri, starka känslostormar och ämnen som sträcker sig från evolution till vissa grusiga sanningar kring mänsklighetens förfallna kultur skapar Jinjer en otrolig epos.

Micro är ett imponerande starkt äktenskap mellan tungt pulserande rytmgitarrer som tillsammans med bas och trummor skapar ett slagfält av sinnelag. Från riktigt mörka teman kring evolutionens förstörelse till vidriga ämnen som barnmisshandel och försummelse lyckas Jinjer skapa en engagerande EP där melodi och rytm ger en obekväm och gripande upplevelse.

Tatiana Shmailyuk måste för övrigt få en extra shout-out för sin omänskligt dynamiska och aggressivt animaliska stämma som måste vara det mest energetiska och samtidigt berörande som en strupe någonsin kunnat projicera. Detta tillsammans med de då mycket progressiva element som får marinera spåren med en oerhört lukrativ auditiv sammansmältning. Mycket imponerande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA