x
Blessings: Biskopskniven

Blessings
Biskopskniven

Begravningsmarsch rakt in i mörkret

GAFFA

Album / Dålig Stämning
Utgivning D. 2018.12.31
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Pang! Där satt den. Året kunde inte börjat bättre, eller i det här fallet då plattan släpptes på nyårsafton, förra året kunde inte ha slutat bättre.

Blessings är en trio från Göteborg som debuterade med Bittervatten 2012 på kassett. Biskopskniven är uppföljaren och den är helt fenomenal. Det är en stånkande, frustande, stenhård, kolsvart best till skiva. Det är hardcore som aldrig höjer farten, metal utan spandex och punk helt utan skygglappar. Som en blandning av Daughters, Swans och Melvins med en hälsosam dos Unsane rör sig bandet i ett skugglandskap långt från listor, glamour, pengar och kompromisser.

Det är lavaflytande riff, tunga trummor, skrik, fältinspelningar och körer blandat i en 30 minuter lång begravningsmarsch in i mörkret delat upp över sju fantastiska låtar. Det är beckmörk musik som gör ont, skaver, hypnotiserar och gnisslar på ett underbart sätt. Och som två enorma stenstoder står öppningen med The Hound och avslutande Black Vestals och sätter gränser vart musiken kan ta oss och däremellan kan vad som helst hända.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA