x
John Garcia: John Garcia And The Band Of Gold

John Garcia
John Garcia And The Band Of Gold

I behov av vänner från förr

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2019.01.04
Recenserad av
Fredrik Langrath

Det florerar rykten om att detta ska bli John Garcias sista album. Det är troligen inte mer sant än att Ozzy är ute på sin avskedsturné, på gott och ont. Det vore tråkigt om Garcia försvann då det rör sig om en fortsatt stor sångare. Men det vore å andra sidan skönt att slippa se honom bli en ny Ozzy. Det finns nämligen tendenser på den senaste studiogiven att försöka återskapa något från förr, utan att riktigt klara av det på egen hand.

Space Vato är en tung instrumental öppning, Jim’s Whisker är stenhård ökenrock, Chicken Delight är stenhård ökenrock, Kentucky II är riktigt stenhård ökenrock och ... problemet är att det saknas nyanser. Efter ett par genomlyssningar har jag fortfarande orimligt svårt att skilja den ena låten från den andra.

Kyuss var ju världsmästare på stenhård ökenrock och att Garcia är vass på den biten har han redan överbevisat och gjort det bättre än här. Det känns tyvärr fortfarande som att Garcia behöver draghjälp för att få till en riktigt intressant platta. Och det var ju faktiskt så att Josh Homme och Brant Bjork stod för merparten av låtsnickrandet på den tiden det begav sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA