x
Side Effects: Some Other Day

Side Effects
Some Other Day

Bärande låtar saknas när retrorockarna söker nya vägar

GAFFA

Album / Jubel
Utgivning D. 2019.01.11
Recenserad av
Janne Hallman

Kvartetten, som i år firar tioårsjubileum, har de senaste åren uppfostrats av Ebbot i egenskap av att ha varit Göteborgsprofilens kompband under namnet The Indigo Children. Säkert är det därför uppföljaren till debutalbumet A Walk In The Space Between Us, som de grammisnominerades för, har dröjt nästan sex år.

Om väntan varit värd är svårt att säga. Stockholmarna försöker komma ifrån sin tidigare stora fäbless för The Soundtrack Of Our Lives, liksom de psykedeliska band som verkade i slutet av 60-talet, typ Love och 13th Floor Elevators.

Luftiga I’m Falling, syntbaserade Wanna Lose You och shoegaze-aktiga B.H.N. låter mer nutida indiepop, eller i alla fall pop som skapats på 2000-talet. Det finns förstås flera retrorockiga låtar på Some Other Day, men oftast tänker man mer på band som The Sounds och The Killers än tidiga Pink Floyd och TSOOL, vilket är på gott och ont.  

Framför allt grejar inte Side Effects de nya influenserna, därtill saknas riktigt bärande melodier. De befinner sig uppenbart i en utvecklingsfas som kan gå åt vilket håll som helst: ner i glömskans popträsk eller upp på topplistorna. Framtiden får, som alltid, utvisa vad som sker härnäst. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA