x
Jung: Formula

Jung
Formula

Skönt, svängigt och beroendeframkallande

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2019.01.11
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Idag finns det ett sound som bäst skulle kunna beskrivas som svengelsk pop. Killar som sjunger med trånande röster till slickade produktioner. Det låter internationellt med en distinkt svensk prägel. Nya duon Jung har pejlat in på detta så familjära sound – men de gör det jävligt bra.

Jung består av bröderna Henrik och Tom Ljungqvist. Henrik är sen tidigare medlem i bandet Join The Riot medan Tom framför allt är känd som internetkomiker. Tillsammans har de skapat hoppfull feel good-pop som osar av Maroon 5:s catchiga meloder och falsettsång. Skönt, svängigt och beroendeframkallande. Inte konstigt att deras streams redan kan räknas i miljontal.

Formula är en EP på fem låtar, de som enligt duon själva representerar dem bäst. Vilket gör att vi får allt från superdängan Still Kids, virala hitten Wasteland till den mer sobra balladen Vera, om Toms flickvän. Det är lite av varje, vilket är exakt det som är problemet – man vill ha mer! Det här är en aptitretare, som slutar i en antiklimax när titelspåret klingar ut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA