x
Toro Y Moi: Outer Peace

Toro Y Moi
Outer Peace

Anskrämligt loungigt

GAFFA

Album / Carpark
Utgivning D. 2019.01.18
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Dekoren skiftar mellan finsnickrade trädetaljer och gyllene dimmat ljus. En mixolog står bakom baren och blandar egenkomponerade drinkar döpta efter ex-partners och filmrepliker. Stämningen är statustyngd men kontinentalt uppsluppen. I denna loungebarsmiljö hamnar du i om du lyssnar på Toro Y Mois åttonde album – Outer Peace.

Chazwick Bundick, eller Chaz Bear som han nu legalt döpt om sig till, är den amerikanske producenten som slog igenom med sitt chillwave-projekt Toro Y Moi (”tjur och jag” i en udda blandning av spanska och franska) i början av 10-talet. Sedan dess har han blivit känd för att ständigt ta stilistiska avvägar via space disco, R&B, psychedelia, two-step och 90’s dance. Genomgående har det funnits en pulserande funkig underton i alla album.

Outer Peace skiftar mellan hjärtedunkade discobas i öppningsspåren Fading, Ordinary Pleasure och Laws Of The Universe till de R&B-tunga Miss Me och Monte Carlo där auto-tunen vibrerar på gränsen till vocoder. Problemet är att det oftast är just anskrämligt loungigt. När funken får flytta plats för modernare influenser blir det sövande tråkigt snarare än känslosamt. Som vanligt med Toro Y Moi är det lite hit and miss, och denna gång är det en salig blandning av de tu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA