x
And We Should Die Of That Roar: Where We Lay Our Bones

And We Should Die Of That Roar
Where We Lay Our Bones

Frustrerat och rått om uppbrott och flykt

GAFFA

Album / And We Should Die Of That Roar
Utgivning D. 2019.01.18
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är inte många som lyckas skaffa sig ett eget musikaliskt uttryck: ett sånt som man hajar till inför, ett sånt där man genast känner igen och identifierar. Men Hardy Hum, som ligger bakom And You Should Die Of That Roar, är på god väg att lyckas med det, ja till och med bli en både unik och nödvändig röst i bruset.

Förutom att musiken förfinats och fokuserats över tiden, så finns det råa, det skitiga, det frustande och frustrerade kvar. Det är lätt att göra jämförelser med Waits, med Beefheart, med Carbide, men det blir aldrig riktigt rättvisande.

Det är rått, det är finstämt och det är naket. Berättelser, fragment, tankar om hur det är att vara tvungen att bryta upp från något man älskar, från en tillvaro man vill vara kvar i. Att tappa tryggheten och tron. Att i panik vara tvungen att söka sig något nytt, någon annanstans.

Det är viktigt, tänkvärt och angeläget, och det är förpackat i en musikalisk kontext som både känns attraktiv och innovativ; tillsammans känns det rentav nödvändigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA