x
Ant Wan: Wow

Ant Wan
Wow

Det här är så nära Sverige kommer Atlanta

GAFFA

EP / Ant Wan
Utgivning D. 2019.01.04
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Har en svensk gangster-rappare någonsin tidigare mumlat fram texter om knark och dyra märken över melankoliska trapbeats som Ant Wan gör här? Med sin autotunade röst gör han sitt bästa för att likna mumble rap-artister som Future eller Lil Baby.

Under de senaste åren har svensk hiphop smugit sig närmare och närmare den världsdominerande hiphoppen från USA – både i kvalitet, produktion och stil. Det tog ett litet tag för det 808-baserade trapsoundet att ta över produktionen, men idag är den nästan lika central här som på andra sidan atlanten.

På debuten Wow tar Ant Wan likheterna till en ny nivå. Till skillnad från exempelvis Jireel som tar inspiration från storartister som Drake, rör sig Ant Wan ännu längre in mot kärnan av det moderna hiphop-soundet, Atlanta-baserad trap.

Visst, det kan kännas lite oinspirerat att sno en redan befintlig genre rakt av, men samtidigt är soundet banbrytande i svenska mått mätt. Dessutom är Ant Wan som bäst i sitt mumlande flow. Så fort han övergår till den gamla skolans artikulerande rap stakar sig rimmen och hamnar en aning off beat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA