x
Ida Bang & The Blue Tears: Good To Me

Ida Bang & The Blue Tears
Good To Me

Musikaliskt finns det inte mycket att skriva om

GAFFA

Album / Ida Bang
Utgivning D. 2019.02.01
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Den blandning av soul och rock som det stockholmsbördiga bandet verkar sikta på för deras andra fullängdare är full av eld och värme, fart och lek, hugg och sinne. Storbandskompositioner i en mindre men minst lika gripande skala, den där sköra rösten som ändå förmår att bära känslorna högt och med kraft. Flera av de åtta låtarna ger även intrycket av att ha spelats in med så gott som hela bandet i samma tagning, ännu en huvudbeståndsdel av genrens tidigaste historia.

För det mesta är det dock antaganden, vilket en recensent kanske bäst ska hålla sig från. Ponera att allt detta ingick i målet som Ida Bang & The Blue Tears hade med detta album, då blir det svårt att ignorera hur mycket potentiell energi det här projektet hade och hur lite dynamik som faktiskt levererades.

Musikaliskt finns det inte mycket att skriva om. Om du förväntar dig att omslukas av ljudet kommer det förmodligen inte att ske, om det inte handlar om att de ackordföljderna som används här råkar påminna dig om bättre äldre musik som du kan drömma dig bort till.

Allt är ju gjort, och ny musik finns ju inte. Jo, allt hade varit förlåtet om det inte hade varit för att även texterna är insvepta i ett slags coverband-töcken där varannan rad låter som en mindre inspirerad version av det som händer när ett svårbegripligt liv paras ihop med ett livsviktigt textförfattande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA