x
Children Of Bodom: Hexed

Children Of Bodom
Hexed

Vattnet i ölen chockar mer än musiken

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2019.03.08
Recenserad av
Amelie Schenström

Children Of Bodom har i dagarna presenterat sitt nya öl, bryggt på vatten från just sjön Bodom, vilket väl är avsett att ge drycken en extra kryddad känsla med tanke på att bandet tagit sitt namn efter de så kallade Bodommorden 1960 där tre unga människor dödades vid sjön. Om ölets bakgrund är aningen chockerande är det nya albumets inriktning inte det.

Bandets melodiska metal har aldrig varit speciellt svårlyssnad och på tionde skivan Hexed är musiken kanske mer svängigt catchig än någonsin. Janne "Warman" Wirmans keyboard är som alltid en stomme i strukturen och Alexi Laihos growl sitter precis som det brukar och ska.

Det traditionella bryts ibland förtjänstfullt som i Platitudes And Barren Words, en fartfylld dänga där vokalisten på ett uppfriskande sätt närmar sig punkig skriksång. Spännande är också tivoliminnande musikinslag i Hecate's Nightmare, för övrigt ett av plattans starkaste spår. Men annars är alltså det mesta som förväntat och det är bra. Hexed är en platta för alla tidigare Children Of Bodom-fans som säkert kan falla i god jord även hos andra som gillar melodisk döds.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA