x
Ekolali: Genom Grundet

Ekolali
Genom Grundet

35 minuter utforskande musik som blåser rent i skallen

GAFFA

Album / Patience
Utgivning D. 2019.01.21
Recenserad av
Jonathan Eklund

Ibland ramlar saker bara ner i ens knä, som när jag av en händelse får ett mejl från ett litet nystartat New York-baserat skivbolag. Det råkar nämligen vara så att de släpper svenska Ekolalis senaste 35 minutersalster. Ett spår som närmast går att likna vid ett ljudkonstverk, ett spår som vecklar ut sig framför en ju mer man lyssnar. Som redan från början på något sätt känns öronbedövande, med sitt samplade regnsmatter och skeva syntar, trots att det är tämligen finstämt.

Mattias Lagerkvist, musikern bakom Ekolali, beskrivs i ett pressmeddelande som “en analog utforskare” och det säger en del om hur det låter. Våg efter våg sköljer över lyssnaren, eller kanske snarare slår mot en. Musiken är dronedriven ambient, typ. Den skiftar hela tiden fokus trots att väldigt mycket också bara fortsätter. Genom de små förändringarna öppnar Ekolali nya världar i sitt alster och man sugs bara längre och längre in.

Genom Grundet är 35 minuter utforskande musik som fullständigt blåser bort alla världsliga tankar och lämnar skallen helt ren efteråt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA