x
S Pousette: 2U

S Pousette
2U

Ett snyggt långfinger till det heteronormativa samhället

GAFFA

EP / Cherish Label
Utgivning D. 2019.02.14
Recenserad av
Simon Lundberg

Visst finns det mycket konstnärlig elektronisk musik som försöker göra sig udda, ja på gränsen till extrem, bara för sakens skull. Visserligen finns det en dunkel mystik som är svår att ta på när det kommer till Sandviken-producenten tillika DJ:n Sofi Pousette, men det är så mycket mer som bevisas på debut-EP:n.

Ett mörker tränger sig in i den släpande syntdrivna musiken. Med kolsvarta gitarrer och hårda trummor som samsas med looparna. På loppet av sex spår får vi två instrumentala låtar som framkallar mer känslor än jag känt av mycket större artister inom samma utmanande genre. I de övriga spåren finns ett djup, en ledsam samling av känslor som bara måste ut. Och visst är det vackert. Ångestframkallande In My Chest är inte bara vacker. Det är ett spår som skakar lyssnaren in till själen.

Samma mörka känsla framstår i I Don't Need U och avslutande You May Love Someone är dessutom viktig musik som utgår från ett queerperspektiv. Ja, hela släppet är tillägnat det queera communityt och det känns fantastiskt att få lyssna på något så rått, så äkta och jävla fint. Som ett stort långfinger till alla som antar att kärleken, och dess problem, bara går samman med heteronormativiteten.

Ett viktigt släpp som också visar upp det relativt nya skivbolaget Cherish Label som bara sajnar kvinnor och ickebinära personer.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA