x
Vera Vinter: Tiden Har Börjat Om

Vera Vinter
Tiden Har Börjat Om

Täljd träbit utan sandpapper

GAFFA

Album / Bjärka
Utgivning D. 2019.03.01
Recenserad av
Veronica Larsen

Staden, synonym med tron på människans kapacitet. Självmedvetet speglar vi oss i det urbana för vi vet att staden är beroende av oss, staden är dess invånare. Naturen däremot, den sköter sig själv. Norrbottningen och Stockholmsbon Vera Vinter menar att ”naturen gör saker med en” och på tredje albumet fortsätter hon att omsjunga den, använda naturen som metafor i berättande.

Förädlade texter och trallvänlighet ger ett distinkt intryck. Kanske är det elgitarrerna, trummorna, vers och refrängers textur, men visst hör vi den svenska folksjälen – Kent. Det är inget som stör, för Vera har egna historier som rör vid nostalgi snarare än melankoli, hoppfullhet snarare än vemod. Det är säreget och spännande.

Räven stryker i skogsbrynet, ser ut över åkern och avlägsen bebyggelse. Nyfiken men medveten om sitt ursprung. Naturen, ett evigt kretslopp som existerar utan oss och som inte kan bekräfta oss, men som när vi släpper taget om vår fullkomlighet, påminner oss om livets essens. Precis som Vera Vinter gör.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA