x
Ariana Grande: Thank U, Next

Ariana Grande
Thank U, Next

Fulländat mästerverk av okuvlig superstjärna

GAFFA

Album / Republic
Utgivning D. 2019.02.08
Recenserad av
Karin Lillbroända

Ariana Grande har under flera år visat sig vara en popstjärna utan påklistrad fasad. Olikt många andra i hennes genre har hon inga hinder för att säga vad hon tycker eller hur hon känner. Under sensommaren 2018 sedan släppte hon Sweetener, ett album i en ny musikalisk riktning som mer än tidigare gick i linje med vem Ariana Grande är.

Sex månader, några personliga tragedier och tre supersinglar senare levererar Ariana Grande ännu ett spektakulärt album. Att släppa album helt på känsla, utan mångårig planering, lansering och strategi är ingen vanlig företeelse bland popstjärnor, därför är det svårt att inte tappa hakan över dess briljans. Istället för att falla ihop som ett korthus till följd av allt som har drabbat Ariana har hon på kort tid slängt ihop ett popalbum som vinner på knock-out.

Turbulensen som drabbat privatlivet hittar in i musiken men det är inte en deppig terapitimme vi sitter med. NASA, Bloodline och Fake Smile är en bombastisk trio i albumets inledning som levererar spänstig pop i allra högsta klass. Och sedan fortsätter det på samma sätt. När hon därefter blottar allt i Ghostin' toppar albumet. Över vridna och ledsna stråkar skildrar Ariana ett uppbrott så innerligt att hjärtat brister.

Hade ens favoritartist lyckats klämma ur sig de låtarna under en hel karriär hade man varit nöjd. Ariana Grande levererar det och lite till på ett enda album.

Thank U, Next är som Sweeteners rebelliska och coolare lillasyster. Det må vara ett poppigt album men det är inte gulligt och plastigt någonstans. Draperad i outplånlig attityd och elegans håller Ariana skutan flytande och seglar över all drama utan att ens en vindpust kan nå henne.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA