x

Alice B
Kanske

Göteborgspoesi och avkopplande indiemelankoli

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2019.03.15
Recenserad av
Frida Lindström

Kanske är det de drömska gitarrerna. Kanske är det den sedvanligt harmoniska rösten. Oavsett vad så är Alice B:s nya album Kanske sådär flytande och avkopplande som nästan bara ett Alice B-album kan vara. Men kanske – bara kanske – blir det hennes sista. Att det ens skulle bli en skiva var länge osäkert. Det finns fortfarande tvivel kring om hon ska fortsätta sin solokarriär. Men hennes kanske blev åtminstone ett tillfälligt ja, som blev till tio nya låtar.

Skivan bär med sig den bekanta singer-songwriter-vibben, men den här gången underbyggs hantverket av en mer indiemelankolisk ljudbild. Vemodiga pianoslingor och sporadiska countrytoner ger skivan ett eget ID, och det känns som en naturlig musikalisk utveckling för Göteborgspoeten.

Trots att musiken till stor del går i moll lyckas hon förmedla både hopp och längtan i sina hudlösa texter, men tyvärr hamnar de lite i skymundan när de luftiga gitarrmattorna får breda ut sig. Rent dynamiskt är produktionen en aning enformig men samtidigt enhetlig. Den som gillar Alice B:s nakna poppoesi kommer inte bli besviken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA