x
Numenorean: Adore

Numenorean
Adore

Drypande av desperation och en liten gnutta hopp om ljusning

GAFFA

Album / Season of Mist
Utgivning D. 2019.04.12
Recenserad av
Amelie Schenström

Mörkt och grymt, hårt och vackert. Fyllt av smärta och ångest – ändå säger bandet att detta är deras mer hoppfulla sida, ett album målat i ljusare nyanser. Ja, jösses. Men om en ser tillbaka på debutplattan Home, svart likt dödens natt, så må det vara en aldrig så liten men ändock ljusning i årets album Adore.

Kanadensiska Numenorean har jämförts med band som franska Alcest och landsmännen i Wolves In The Throne Room. Och visst finns här en del "shoegazing black metal" som hos Wolves ... men också tunga drag av rånorsk svartmetall och även brittisk metalcore, tänk Devil Sold His Soul.

Förstasingeln Regret är vild och vacker. Under sju minuter tumlar känslorna om från tyngsta misär till gryende hopp – och tillbaka. Ibland är det istället ytterst sparsmakat, spåret Stay har en enda återkommande textrad: "Please stay with me one more night". Desperationen dryper och ger lyssnaren hjärtklappning. Det instrumentala And Nothing Was The Same och avslutande akustiska DDHS känns helt rimliga och ger välbehövlig svalka. Adore är årets kanske mest intressanta albumsläpp så här långt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA