x
Sigrid: Sucker Punch

Sigrid
Sucker Punch

Välbehövd injektion av överpositiv pop

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2019.03.08
Recenserad av
Simon Lundberg

Så bubblig och explosivt peppig pop kan för många nihilister kännas naiv eller kanske till och med obekväm. 22-åriga norskan Sigrid startar sitt debutalbum Sucker Punch med titelspåret som smäller lyssnaren på käften med melodiös och sockersöt danspop. 

Lingot känns även det ungt och taggat. Som i Basic där det på ett sött vis vävs samman en förolämpning med något urbota gulligt. Att bara "vilja vara basic" tillsammans med någon. Men tror inte att det bara är lycka, ung kärlek och lördagsgodis. Även om det är underbart att lyssna på moderna poppärlor som Don't Kill My Vibe.

Här finns också tyngd – som i lidande In Vain där Sigrid krämar på så att rösten skorvar! Så mycket känsla – och slutet vars peppiga pop fulländar produktionen. Pianodrivna och avslutande balladen Dynamite står också ut både text- och sångmässigt och det är bara riktigt angenämt. 

Det finns en dynamik mellan det muntert lättralliga och det lite mer tungsinta. Och det skapar i sig en magisk upplevelse för lyssnare. Alla behöver en injektion av positivitet i den trista vardagen – och det lovar jag att det här albumet och särskilt Don't Feel Like Crying som kommer få alla att skriksjunga i duschen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA