x
Markus Hasselblom : Seoul

Markus Hasselblom
Seoul

Svensk souldiamant att stoltsera med i samlingen

GAFFA

Album / Hej Musik!
Utgivning D. 2019.03.22
Recenserad av
Veronica Larsen

Gör du en Spotify-sökning på ”northern soul” dyker en låt av brittiska trance-gruppen Above & Beyond upp som toppresultat. Låten är en hyllning till Detroit, staden vi kan tacka för både technon och Motowns födelse. Självklart har elektronisk musik och snabb soul något gemensamt: en dansglad publik sökandes efter eufori.

Markus Hasselblom har tagit klivet från pop och spela i band till en solokarriär. Nu plöjer han i (northern) soul-fåran med sin organiska debut som bjuder på vardagsbetraktelser utan att glömma det djupsinniga. Men visst är det svenskt snarare än amerikanskt, mer lågintensivt än stora gester, tio spår som förtjänar full uppmärksamhet för att kunna komma nära. En mestadels snabbfotad, opolerad och emotionell ljudbild som ibland påminner om en ung Håkan, speciellt spåret 14 år, eller så är det bara Markus göteborgsdialekt som fintar oss.

Varje låt är en oslipad sten, ju mer vi lyssnar desto klarare framstår Seoul som ett diamanthalsband av ypperlig kvalitet. Musik som får oss att längta, till att dansa oss svettiga eller sjunga oss gråtfärdiga i eufori.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA