x
Death By Horse: Reality Hits Hard

Death By Horse
Reality Hits Hard

Inte siktet rätt ställt

GAFFA

Download / Second Klass Kids
Utgivning D. 2019.03.29
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det ljushåriga signalhornet som frontar Death By Horse är svår att inte likna vid det ljushåriga signalhornet som frontar No Doubt. De har båda stor personlighet, de nyttjar hela scenen och de gör sig bra framför kameran. Vid en klubbspelning nyligen missade Jahna Lund inga tillfällen att flåsa imma på de mobiler som hölls upp för att föreviga kvällen.

Resten av bandet då? Det spretar. En kamrat ser ut att vara hämtad ur skan, en annan från musikgymnasiet och en tredje från Glenn Danzigs kompband. Det blir en rörig föreställning, både stilmässigt och manérmässigt. Dessutom spretar musiken. Lite punk, lite pop, lite ska, lite hardcore, lite metal och lite annat. Som om formulan inte riktigt ... formulerats. En mindre sparsam produktion skulle kanske sammanfoga beståndsdelarna snyggare, eller inte syngliggöra avvikelserna lika tydligt. Skulle de många och långa körpartierna sitta rätt, skulle många av låtarna till exempel skava betydligt mindre.

Death By Horse har ett album i bagaget och ett antal gig i ryggen. Det märks av scennärvaron. Men konceptet haltar. Åtminstone ser jag det som tydligast tråd på våralbumet Reality Hits Hard. Fortsatt hårt jobb i en tuff bransch – med siktet ställt mot ett mer gemensamt mål – tror jag däremot kommer att betala sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA