x
Amon Amarth: Berserker

Amon Amarth
Berserker

Tillbaka till de hårdare striderna med torshammaren i högsta hugg

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2019.05.03
Recenserad av
Cecilia Wemgård

När det gick inflation i vikingabetonad extremmetal passade Amon Amarth på att dränka sin musik i Iron Maiden-riff. Ett tilltag som blev smärtsamt påtagligt på konceptskivan Jomsviking (2016). Nu verkar dock balansen vara hyfsat återställd på Berserker där man dessutom lagt konceptskrivandet på hyllan till förmån för en spridd skur av historiska artefakter och renodlade myter.

De klassiska tremolloriffen är där utan att tumma på allsångsrefrängerna och en del av låtarna är rent utsagt snuskigt gungvänliga. Ta bara en låt som Shield Wall som lär vara en given liveklassiker på kommande turnéer med medföljande ringbrynjeklädda fans.

Långskeppet rullar dock inte helt stadigt i stormen och även om stora delar av skivan är guld så har en del bronsmynt slunkit igenom. Valkyria är inte dålig, men samtidigt är den långt ifrån spännande och värre blir det i det skönsjungande partiet i Ironside som schabblar bort hela låten. Annars sitter torshammaren där den ska, mitt emellan ögonen med krossad skalle som resultat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA