x

Kaah
New Orleans

Soulrebell leker vidare

GAFFA

Album / LBS Productions
Utgivning D. 2019.04.12
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Kaah är paradoxen som ständigt är i förändring som artist men alltid är densamma. För visst är det inte samma Kaah som vi hörde på den feta undergroundiga EP:n JUNGL för två år sedan. Samtidigt är det fortfarande genuint Kaah som sin vana trogen bara vill leka mer. Inte minst på första singeln som släpptes för flera månader sedan nu – svängiga Visst Har Vi Väl Försökt Nu.

Med New Orleans firar Kaah, eller Peter Alexandersson som det står på passet, över 20 år som artist. Den poppiga funken i comebacken Matcha Din Look för sex år sedan har växlat om till en mix av housiga influenser och modern soul i kontrast. Titeln till trots är musiken nämligen inte inspirerad av stadens jazzscen utan symboliserar att resa sig upp igen efter en storm.

Vad som framför allt märks är det softare soundet som soulrebellen bjuder på denna gång. Att Kaah lyssnat mycket på Marvin Gaye går ingen miste om, albumet är full av ett sexuellt chill. Låtarna är mer introspektiva än Prince-explosionerna vi hört tidigare. De är fulla av en känsla som resonerar än starkare av att albumet släpps samtidigt som våren kämpar om att få grepp om våra mörkerdränkta sinnen. New Orleans är sannerligen en skiva om att börja om på nytt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA