x
Flora Cash: Press

Flora Cash
Press

Minimal perfektion med vibrerande bas och underbar personkemi

GAFFA

EP / Icons Creating Evil Art
Utgivning D. 2019.03.22
Recenserad av
Simon Lundberg

Lika delar drömsk pop som en emotionell attack av ängslig rock kastas lyssnaren snabbt in i Flora Cashs universum. Och det är en plats man vill vara på. De luftiga trummorna och den varmt vibrerande basen skapar en känsla av att sväva på moln och är deras starkaste insats hittills.

När det äkta paret, bestående av en Minneapolis-född ångestboll och en del svenskt popunder i form av Shpresa Lleshaj, battlar känslor mot varandra skapas en magisk känsla. Starka I Wasted You diskuterar att misslyckas med bland det viktigaste i livet – känslor och kärlek. Och visst är det både starkt och sorgligt när ett kärlekspar tillsammans sjunger om ångest och oro. Kanske är det mer positivt i det långa loppet. Just den här låten fastnar i både hjärna och hjärta – och lär bli kvar där ett tag.

De mindre arenaanpassade låtarna, som utmärkta They Own This Town och indiehitten You're Somebody Else, leker med lyssnarens känslor. Genom minimal elektronisk- och akustisk gitarrproduktion som ändå fått gå igenom en fet mixning av vibrerande bastoner gör resan smooth och bekväm. Man känner sig helt enkelt trygg i musiken.

Deras röster gifter sig, ursäkta vitsen, utmärkt med varandra. Det är som att det var menat att vara så här. Tro mig när jag säger att Flora Cash har världen i sina händer om allt i framtiden låter lika vackert som Breakthrough. Känslor deluxe och en fantastiskt kurerad EP visar upp indiepoppens nya tid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA