x
Fat White Family: Serfs Up!

Fat White Family
Serfs Up!

Ett steg framåt och två steg åt sidan

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. -0001.11.30
Recenserad av
Janne Hallman

Frågan är vad Fat White Family vill med sitt nya album. Borta är deras countrypunk och psychorock, till förmån för Pink Floyd-flum, funkjazz, electronica, stråkar, distade röster, såsig saxofon … och … ja det mesta man kan tänka sig har slängts in i mixen och ut kommer en provkarta på all popmusik som skapats de senaste 40 åren.

Experimentlustan är ibland underhållande, men lika ofta skitjobbig. Londonbandet har alltid varit ojämna på skiva, men denna gång är det en extrem nivåskillnad. 

De stökiga slutminutrarna i I Believe In Something Better och skeva coctailballaden Vagina Dentata hade jag gärna sluppit, medan slött svängiga Tastes Good With The Money och Fringerunner med sin Another One Bites The Dust-bas å andra sidan hör till albumets toppar.

I de två låtarna hör man extra tydliga spår av sångaren Lias Saudis och gitarristen Saul Adamczewskis mer elektroniska hobbyband Moonlandingz och Warmduscher, vilket inte behöver vara fel, men det finns väl ändå en anledning att de banden är sidoprojekt.

Fat White Family borde banta ner instrumenten och ta vara på sin egen särprägel, den är tillräckligt egen och udda för att klara sig på egen hand.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA