x
Strand Of Oaks: Eraserland

Strand Of Oaks
Eraserland

Nästan bättre än Ryan Adams någonsin var

GAFFA

Album / Dead Oceans
Utgivning D. 2019.03.22
Recenserad av
Emil Viksell

Nog syntes det att Timothy Showalter var på väg någonstans redan när han öppnade för The Tallest Man On Earth på Cirkus i Stockholm 2013. I ryggen hade han dessutom en monumentalt vackert tredje album, Dark Shores (2012), i den beskedliga singer-songwriter-skolan. Därefter växte både ambitionerna och ljudbilden, markant.

Med detta känns det bara naturligt att han landat i ett samarbete med nästan hela My Morning Jacket på Eraserland. Med detta väcks också oron att herr Showalter ska få hjälp att spåra ur helt i storhetsvansinne och rymdrock. Med detta finns det en risk att han gör sin vibrerande heartland-rock till total melodram.

Men så blir det inte, överhuvudtaget. Showalter och Kentucky-orkestern bjuder på en välavvägd ljudbild som ekar av både postpunk och den allra känslosammaste arbetarrocken. Här återfinns ett tidigt U2, medan Moon Landing är en Cover Me på syra – som det alltid hette förut – och Hyperspace Blues är en sådan där låt som Editors och White Lies önskar att de kunde få ur sig.  

Nu när Ryan Adams är ”cancelled”, kan Showalter gott ta över stafettpinnen. Det finns till och med en chans att det blir så mycket bättre än det någonsin var med Adams.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA