x
Local Natives: Violet Street

Local Natives
Violet Street

Världens minst tråkiga tråkband

GAFFA

Album / Loma Vista
Utgivning D. 2019.04.26
Recenserad av
Emil Viksell

Det är svårt att engagera sig i Orange County-bandet Local Natives nu för tiden. Sedan debuten med Gorilla Manor (2009) har kvaliteten sjunkit och Sunlit Youth (2016) var inte mer än en inte outhärdlig elektroniskt tyngd popskiva.

Det som var, så att säga, ett gitarrindiesound i början av karriären blev mer annat med tiden. Nu har vi landat i något slags poppig soul och R&B. Detta är fortfarande inte ett särskilt roligt band, men visst fasen låter det bättre än på länge. Megaton Mile är till och med en riktig banger, med sin tydliga, funkiga basgång.

Det är också där någonstans Local Natives ständigt borde ligga nu för tiden. I en korsning av olika genrer av ”svart” musik, à la Tamla Motown. Men det kränger och slänger. Det ska in med något som låter som dragspel, elektroniska utsvävningar och generell populistisk, tröttindie, som den låtit det senaste årtiondet.

Men det finns tillräckligt mycket medryckande beats och sköna passager här för att det ska vara ett stort steg framåt. Så här roligt har det inte varit sedan 2013.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA