x
Agent Side Grinder: A/X

Agent Side Grinder
A/X

Står pall mot konkurrenterna

GAFFA

Download / Progress
Utgivning D. 2019.04.26
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Presstexten hävdar att Agent Side Grinder är "elektroniska giganter" och "ett av genrens största namn". Den officiella försäljningslistan visar dock noll nedslag och uppträdanden på arenor som bekräftar påstådd status presenteras ingenstans.

Att redan initierade applåderat smakproven från femte studioalbumet överraskar föga; Agent Side Grinder har uppenbart sneglat på en verklig elektronisk gigant för att konstruera Stripdown. Låten efterliknar det som Depeche Mode gjorde på Music For The Masses 1987 och nye vokalisten, Emanuel Åström, verkar ha hämtat delar av sitt uttryck från samma upphovsmän.

Inte allt på A/X känns lika ooriginellt. Det finns en suggestiv och tilltalande primitiv stämning i Decompression som jag gärna upplevt mer av och det finns en effektiv monotoni i sex minuter långa Allisin Sane (No 2) som gärna fått dunka på ännu längre. Effektfulla acid-knorrar, en yster saxofon och generöst med pulserande basgångar är andra ingredienser som hamnar på pluskontot.

Bland vårens skivsläpp flankeras Agent Side Grinder av bland andra Covenant, The Faint och The Young Gods. Det är tuff konkurrens i en konservativ genre, men russinen från A/X smakar, faktiskt, gott nog.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA