x
The Drums: Brutalism

The Drums
Brutalism

Väl glättig "solodebut"

GAFFA

Album / Anti-
Utgivning D. 2019.04.05
Recenserad av
Alex Pettersson

Varje gång det vankas släpp från nu oförtjänt bortglömda The Drums är det inte för inte man spetsar öronen. Bandet måste ändå i ärlighetens namn tillskrivas några av tiotalets finaste indiepopiga stunder. Mycket har dock hänt sedan 2010 och med tanke på att The Drums numera är ett soloprojekt så känns övergången till ett mer elektroniskt orienterat sound tämligen naturlig. Kanske är också detta anledningen till det svajiga helhetsintrycket, potentiellt drabbat av en utebliven mängd nej-sägare. Att de båda singlarna Body Chemistry och 626 Bedford Avenue tillhör Brutalisms absolut svagaste stunder stärker tesen ytterligare.

Det börjar mycket bra med starka Pretty Cloud som ackompanjerad av gulliga samplingar vaggar in en i solklar optimism. Men efter ett tag släpper den gamle syntharen Johnny Pierce in oss lite för nära och det kan kännas nästan påträngande personligt. Lite som när en främling lite för snabbt vill dela med sig av detaljer ur sitt privatliv fast man inte ens frågat.

Slutresultatet blir ett hyfsat sådant men nästa gång kan vi hoppas en producent kliver in och lite lagom pedagogiskt ryter ifrån.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA